Oansvariga föräldrar!

När Hugo och jag är på väg hem från dagis (cyklande!!!) uppstår denna konversation:
Hugo: Mamma, hur lär man sig prata? Hur lärde ni mig prata?
Jag: Vi pratade med dig, läste för dig och rimmade och ramsade med dig. Det är så man lär sig ett språk.
Hugo: Men mamma, varför lärde ni mig inte att säga “r” då?

Ja, vad svarar man då? Att inte kunna säga “R” är ett bekymmer för Hugo. Han testar sig fram. Igår sa han att han skulle säga “L” istället för “R”. Och idag har han kört någon amerikansk variant på utalet. En liten kille med höga krav på sig själv. Det är inte lätt… Men det är nog i alla fall det enda molnet på Hugos himmel. Han har tagit fram sin cykel och susar fram i kvarteret, på cykelbanan och inte minst - hela vägen hem från dagis ( ca. 3 km). Hans nya intresse har även medfört nya bekantskaper såsom tex. Leo och Ebba. Roligt tycker Hugo.

Hektor har även han fått nya intressen. “Gåå” säger Hektor och vill att vi ska ta en promenad. Att ta en promenad numera innebär att vi går båda två. Hektor kämpar på i skor och otympliga kläder. Att ha en storebror innebär att man automatiskt blir introducerad saker tidigare än storebror blivit (tror vi iallafall…). Hektor vet redan vad godis är och får en liten skål med lördagsgodis, Hektor äter sedan länge själv med sked eller gaffel och dricker ur glas, han skålar ofta och gärna (kåål) och han håller på att lära sig alfabetet. Det sist nämnda övade Hugo med honom härom dagen.

Hugo: Hektor säg “A”.
Hektor: “AAA”
Hugo: Hektor säg “B”.
Hektor: “BEE”

Osv. ända till “Ö”. Duktig lärare. Duktig elev.

1 Comment »

  1. http://zaemyr.com/?attachment_id=261 said,

    May 22, 2013 @ 8:51

    The next time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as significantly as this one. I mean, I know it was my option to read, but I essentially thought youd have some thing intriguing to say. All I hear is often a bunch of whining about something that you could fix for those who werent too busy looking for attention.

RSS feed for comments on this post

Skriv gärna en rad!

You must be logged in to post a comment.